راهبند ها تجهیزاتی می باشند که در مکان های پر تردد که عمدتأ مسیر های ورودی کارخانجات, مجتمع های بزرگ ,عوارضی ها و پارکینگ های عمومی است.
راهبندها از دو منظر تقسیم بندی می گردند. اول از نوع کارکرد و قابلیت و از روش دوم سیستم محرکه داخلی.
از نظر نوع کارکرد یا به زبان بهتر شکل باز گشایی و انسداد مسیر به دو نوع راهبند اهرمی و راهبند ستونی تقسیم می شوند.
راهبند اهرمی معمول ترین متداویل ترین و همچنین ارزان ترین نوع راهبند می باشد و به این ترتیب عمل می کند که یک دکل به ارتفاع تقریبی 1 متر به روی زمین به صورت قائم نصب شده و یک اهرم به طول های گوناگون مثلا از دو متر تا 8 متر مسیر عبور خودرو ها را محدود می کند.
راهبند ستونی به نام بولارد نیز شناسایی می شود. این نوع راهبند به صورت استوانه هایی هستند که داخل زمین قرار می گیرند و با خارج شدن از سطح زمین مسیر تردد را مسدود می نمایند که البته گرانترین نوع هستند و لیکن به فراخور عوامل محیطی و یا معماری هر مکان مورد نظر قرار می گیرند. از نظر دوام بی نظیر ترین نوع راهبند به حساب می آیند.
راهبند ها از نظر نوع سیستم محرکه به دو نوع راهبند الکترومکانیک و راهبند الکتروهیدرولیک تقسیم می شوند که الکترومکانیک میزان تردد در ساعت کمتری نسبت به نوع الکتروهیدرولیک دارد.
راهبندهای ستونی
راهبندهای ستونی به نام «بولارد» نیز معروفند. این راهبند ها ستون هایی هستند که روی زمین نصب شده و در مواقع لزوم به پایین رفته و مسیر را باز می کند. راهبندهای بولارد برای مکان هایی که سیستم امنیتی قوی مورد نیاز است استفاده می شود؛ مانند مراکز نظامی، سفارتخانه ها، اداره های پلیس، بانک های مرکزی، مراکز تجاری، اداری و… . این راهبندها قیمت نسبتاً بالایی دارند اما درب اتوماتیک به خاطر امنیت فوق العاده و ظاهر شیک و زیبا بسته به شرایط محیطی و خصوصیات ویژه ساختمان استفاده می شوند. راهبندهای ستونی دوام و ماندگاری زیادی دارند.
برای بهره برداری از راهبندهای ستونی نیاز به زیرسازی به طول حدود 1/5 متر می باشد. مواد سازنده آنها باید مقاومت لازم در برابر نیروی زیاد را داشته باشد؛ مانند بتن، سنگ، استنلس استیل و فولاد. عموماً مدت زمان بالا و پایین رفتن ستون ها 3 تا 5 ثانیه می باشد که در شرایط اضطراری قابلیت کاهش تا 1/5 ثانیه را نیز دارد. می توان ستون ها رهبند بولارد را به طور مجزا و جدا از یکدیگر کنترل کرد.